ЙОАН – СИНЪТ НА ГЪРМА

11-01-2013


Мюзикъл от Антон Радославов 


АНОТАЦИЯ


Казват, че светът не е чакалня. Какво тогава правим и защо сме тук?


Това се пита Йоан – синът на Заведей и търси изход от този свят-гара, където всеки си тръгва, когато му дойде влакът, а тайната на мирозданието е скрита някъде там – отвъд жълтата линия.


Години по-късно, заточен на остров Патмос той си припомня своя живот, своя бунт и своя път през отчаянието, към надеждата и вярата. Път, който го превръща от бунтовният "син на гърма" в Aпостолът на любовта, както е известен и до днес.


ВИЗУАЛНА КОНЦЕПЦИЯ


Въпреки че думите и действията на героите имат връзка с историческата реалност по времето на Йоан и Исус, декорите, костюмите и озвучаването са модернистични и създават обстановка на съвременна железопътна гара.Това е метафора на живота – място, където човек влиза през една бяла врата, без минало и спомени и си тръгва през една черна врата, без да знае какво го чака отвъд. Животът на човек преминава на гарата в очакване на неговия влак. Сценичния дизайн е дело на Руслан Драгостинов, а костюмите на Елена Шопова.

Коментирай

* Услугата е достъпна само за регистрирани потребители

Коментари

Младен Петров 14-02-2011 / 01:29

Снимката е много хубава. Направо цепи мрака

Руслан Драгостинов 21-03-2011 / 07:49

Това и е задачата :-)) Хубаво е цялата визия на спектакъла да носи пространствено усещане, както за железопътна гара, така и за време - минало, настояще, бъдеще...